Bjesovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bjesovi

ZVANICNI FORUM BJESOVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

Bolje Ti - sadržaj

Go down 
+8
pips
milosppf
oNe
konatar
VoivodBG
dokonjak
armatura
PakstraX
12 posters
AuthorMessage
PakstraX
Admin
PakstraX

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeThu May 28, 2009 7:17 pm

BOLJE TI
2009.

Bjesovi su audio album usnimili avgusta 2005. godine u studiju "Češnjak" u Kragujevcu u postavi:

Zoran Marinković - vokal
Slobodan Vuković - gitara
Dragan Arsić - gitara
Marko Marković - bas
Miroslav Marjanović - bubanj

Na DVD-u se nalazi 13 spotova

1) AKO TE NEKO ZNA
muzika - Z. Marinković i D. Arsić
tekst - Z. Marinković i Z. Niketić

Spot za "Ako te neko zna" je napravljen od scena sa nastupa Bjesova u Beogradu u klubu AKADEMIJA 2. III 2007.
kamera - Saša Petrović, Mirko Jakovljević, Nikola Mitrović (Akademija)
koncept - Zoran Marinković
montaža, režija - Goran Ugarčina i Zoran Marinković

2) BESAN PAS
muzika i tekst - Z. Marinković

Spot za pesmu "Besan pas" je snimljen 7. II 2007. u Gornjem Milanovcu.
učestvovali - Goran Ugarčina, Mira Daničić (TV GM), Bjesovi
kamera - Goran Ugarčina, TV GM
koncept, montaža, režija - Zoran Marinković

3) KAD SE RUKE MOJE VEZANE RAZDVOJE
tekst - Z. Marinković

Spot za "Ruke" je napravljen od video materijala sa nastupa Bjesova
na EXIT-u 2008, kao i od dodatih scena "čitanja" "Doreove" Biblije.
kamera - Dragan Marinković, Srđan Milivojević,
Valentina Nađ, Zoran Marinković, EXIT

4) BOLJE TI (verzija 2)

Druga verzija spota za BOLJE TI je napravljena
od video materijala sa nastupa Bjesova na EXIT-u 2008,
video snimaka Igora Maleševića i Zorana Marinkovića,
kao i od fotografija prijatelja Bjesova.
kamera - Dragan Marinković, Srđan Milivojević, Igor Malešević,
Zoran Marinković, EXIT

5) ISTINA

Spot za "Istinu" je napravljen od putovanja i od scena
sa samog koncerta Bjesova u Somboru 3. i 4. VIII 2007,
kao i od kadrova snimljenih u G. Milanovcu u oktobru 2007.
kamera - Dragan Marinković

6) KO TE VIDE TAJ SE SEĆA
muzika - Z. Marinković
tekst - Z. Marinković i G. Ugarčina

Ovaj spot posvećen je besmrtnoj uspomeni na Kurt Cobaina, a napravljen je od scena iz filma LAST DAYS velikog Gus Van Santa, kao i od dodatih scena sa koncerta Bjesova u Somboru 4. VIII 2007.
snimio Bjesove - Dragan Marinković

7) IZDAJA
tekst - Z. Marinković

Spot za pesmu "Izdaja" snimljen je iz jednog kadra
u Gornjem Milanovcu 25. II 2007.
glumili - Slobodan Ilić i Bjesovi, Milomir i Filip Janković,
Dragan, Pavle, Stevan i Marija Rajna Marinković,
Jovan Đurđević i pas Bubica, Milorad Janković i Zoran Niketić, Dejan Spalević i Dušan Nešović, Dušan, Mihailo i Rastko Laušević, Aleksandar Nikolić

koncept, kamera, montaža, režija - Zoran Marinković

Cool HVALA ŠTO POSTOJIŠ
muzika - D. Arsić i Z. Marinković
tekst - G. Ugarčina i Z. Marinković

Spot za "Hvala što postojiš" je napravljen od "striptiza"
Sandre Karanović, kao i od scena sa koncerata Bjesova
u Gornjem Milanovcu 29. VIII 2007. i u Beogradu 14. I 2007.
kamera - Aleksandar Miletić, Dragan Marinković, Ivana Botić, Valentina Nađ, Zoran Marinković

9) LAKU NOĆ
muzika - D. Arsić i Z. Marinković
tekst - Z. Marinković

Spot za pesmu "Laku noć" je napravljen od video snimaka
Z. Marinkovića od 2005. do 2007, kao i sa nastupa Bjesova od 11. V 2005. u Kragujevcu (klub STONE) i u Beogradu (klub AKADEMIJA) 2. III 2007.
kamera - Dragan Marinković, Vukašin Basarić, Aleksandar Miletić, Nikola Mitrović, Zoran Marinković

10) BOLJE TI (verzija 1)

Prva verzija spota za BOLJE TI je napravljena od video materijala sa više nastupa Bjesova posle dvehiljadite.
kamera - Srđan Milivojević, Vukašin Basarić,
Aleksandar Miletić, Zoran Marinković

DVD sa spotovima Bjesova je nastajao od 2005. do 2009.
Zoran Marinković je osmislio, režirao i montirao intro DVD-a i sve spotove, osim spota za pesmu AKO TE NEKO ZNA koji su zajedno režirali i montirali Goran Ugarčina i Z. Marinković.

U prvoj verziji spota za BOLJE TI koncert Bjesova u BGD klubu "Akademija" najavljuje Valentina Nađ...
Završnica spota za "Ruke" je napravljena od uvoda u "Ruke" na EXIT-u 2008...
U "Play All" opciji BESAN PAS, BOLJE TI (1) i ISTINA
nešto duže traju, a u introu DVD-a sviraju:
Stevan Marinković i "Plišani mališan";
Zoran Niketić nas posmatra...
HVALA ŠTO POSTOJIŠ je "drugačija"...
"Izdaja" je sporija...

Aranžmani - Bjesovi
Snimatelj - Saša Vujić
Produkcija - Momir Cvetković, u julu 2006. u Vršcu, u studiju "Jazztronic"
Postprodukcija - Ivan Ilić i Momir Cvetković, u februaru 2009. godine u Vršcu u studiju "Ilić"
Dizajn video menija i CD/DVD omota Zoran Marinković
Fotografija sa naslovne strane i fotografija publike - Aleksandar Miletić
Fotografije benda sa poleđine i većina fotografija sa unutrašnje strane omota - Zoran Marinković
Raspored pesama na CD-u Boban Ugarčina

Tehnička podrška - Vladimir Vesović, Dušan Kerčov, Silvija Mitrović, Petar Miloradović, Đordje Radovanović

Izdavač (CD/DVD):
PGP RTS, Takovska 10 / Kneza Višeslava 86, Beograd, Srbija
Urednik izdanja - Mikica Antonić
Rukovodilac i odgovorni urednik - Ognjen Uzelac
Tel: 011/2544-552
komercijala-pgp@rts.rs
www.pgp.rts.rs

Ovaj album Bjesovi posvećuju Draganu Miletiću, Bošku Drljiću i Vlastimiru Matoviću!
(Zoran Marinković 2. III 2009. u Gornjem Milanovcu)
Back to top Go down
http://www.moddb.com/members/pantrax
armatura

armatura

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeTue Jun 02, 2009 9:12 pm

sjajan album, bas osvjezenje na sumornoj srpskoj sceni...
Back to top Go down
dokonjak

dokonjak

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeWed Jun 03, 2009 1:02 am

više nego odličan, doduše dugo isčekivan.
sećam se da sam na ušću (pušenje čorba) još 2005e slušao stvar "bolje ti"
pa neka radio verzija "besan pas", pa izbunarene "ruke" i ne tako davno spot za "laku noć"
moram priznati da mi je draža demo verzija "bolje ti".
trenutno je "istina" na vrhu liste mog winampa, a na albumu nema loše numere...
odličan album koji potvrđuje da su Bjesovi ostali Bjesovi, bez obzira na nedostatak Marića, čije bi prisustvo, verujem, upotpunilo ovo izvanzemaljsko stvaralaštvo...
Back to top Go down
PakstraX
Admin
PakstraX

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeWed Jun 03, 2009 9:09 am

dokonjak wrote:
više nego odličan, doduše dugo isčekivan.
sećam se da sam na ušću (pušenje čorba) još 2005e slušao stvar "bolje ti"
pa neka radio verzija "besan pas", pa izbunarene "ruke" i ne tako davno spot za "laku noć"
moram priznati da mi je draža demo verzija "bolje ti".
trenutno je "istina" na vrhu liste mog winampa, a na albumu nema loše numere...
odličan album koji potvrđuje da su Bjesovi ostali Bjesovi, bez obzira na nedostatak Marića, čije bi prisustvo, verujem, upotpunilo ovo izvanzemaljsko stvaralaštvo...
Demo verzija pesme "Bolje Ti" zaista ima nešto svoje, posebno, ali i studijska verzija "Bolje Ti" ima to "nešto"... Poslušaj je malo više...
Back to top Go down
http://www.moddb.com/members/pantrax
VoivodBG

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSat Jun 06, 2009 1:58 pm

I dalje ne mogu da kazem da sam razocaran (barem ne u prevelikoj meri) ili zadovoljan albumom.
Nekako mi nedostaje zestina koju su uspeli da postignu sa prethodnim albumima. (pogotovo sa albumom Na Zivo, mislim da je tu sama esencija benda zabelezena, zestoko i bez kompromisa, udarnicki!)

Ocekivao sam da ce omeksati na novom albumu, kada razmislim i to je sasvim normalna transformacija, nisu ni oni vise mladi kao kada su izdali bezimeni/bjesovi i sve sto vidim i sve sto znam albume...

Cini mi se kao da je vemenski raspon uticao na kvalitet albuma (a bogami i samo trajanje, samo 33 minuta), ipak je snimljen 2005., a izdat tek 2009. puno vremena je proslo, uzivo su se izvodile pesme sa albuma da bi publika imala uvid u novi materijal, sto je naravno bio dobar potez benda, ali sada, kada eto imamo gotov proizvod na mene i nije ostavio neki utisak, verovatno sam imao prevelika iscekivanja, a i veoma je moguce da je vreme izdavanja albuma uticalo na sam materijal, da je izasao 2005. cenim da bi mi se vise dojmio...

No, ne mogu da gresim dusu, na albumu su se zaista iznedrile neke zaista dobre pesme kao sto je kolega dokonjak izjavio: Besan pas, Bolje Ti, Istina, Hvala Sto Postojis...

Da ne bih ispao sada toliki mrgud, mislim da cu ovaj album zavoleti sa vremenom, ipak takav je bio i slucaj sa Bezimenim/Bjesovi albumom, kada sam ga prvi put cuo nisam ga zavoleo zbog "teskoga zvuka" i mracnih lirika.
Back to top Go down
http://www.myspace.com/hatefull_chris
konatar

konatar

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSat Jun 06, 2009 2:38 pm

Album je sa svakim novim slušaljem sve bolji i bolji. Ja sam očekivao da će se naći mesta i za studijske verzije pesama sa "Na živo" - Kiša, Čekam dan....
Back to top Go down
oNe

oNe

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSat Jun 06, 2009 5:45 pm

Ja sam bio veliki fan Bjesova do ovog albuma. Sada mi se nekako ohladila ta energija koju sam osecao slusajuci novi album. Na ovom albumu su se odali yu rock zvuku i osim par sjajnih numera ("Bolje ti", "Laku noc" i "Hvala sto postojis") ostatak albuma deluje isprazno i nekako idejno mrsavo. Iako sebe oduvek nazivaju grunge bendom ja nekako ne nalazim da je njihova muzika ikad bila na tako plitkom zanrovskom nivou, nekako je uvek bila kosmicka i ulazila u zabranjene sfere ljudskog uma i jestanja. Ovaj album je, po meni, ceo taj svet nekako razbio i spustio se na zemlju otkrivajuci jednu pateticnu stranu ovog, nekada velikog i sjajnog benda. Ponajvise mi smeta sto se glavni pripovedac benda, koji se nekada na albumima Bjesova borio sa unutrasnjim demonima, trazio spas, proucavao pakao na zemlji i ljudske slabosti, sada ponasa kao propovednik a propoveda subjektivno. E tu su, po meni, izgubili onu artisticnu, mracnu i iskrenu nit. Iako je album i vise nego emotivan i lican, tako isto je i jedan veliki korak unazad i utapanje u yu rock vode i taj estetski kalup pravljenja te i takve muzike koja je vecim svojim delom i unistila srpski rock 'n' roll i ozbiljnost koju je nekada imao. Zao mi je, ali ovaj album me je i vise nego razocarao. Prestao sam da verujem u Bjesove.
Back to top Go down
http://www.darkscenerecords.co.nr
dokonjak

dokonjak

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSat Jun 06, 2009 9:00 pm

Na isti način bi bio razočaran u bezimeni ako si slušao "U osvit zadnjeg dana" pa u "sve što vidim..." i tako redom. Svaki album je generacijski različit. Seti se "Zli dusi", "Vreme je", "Moj izbor", "Kiša", "Laku noć", svaka nosi totalno različitu energiju, ali je poseduje što je najbitnije. Što se tiče trajanja albuma u potpunosti se slažem i nije mi jasno zašto nisu ušle i preostale snimljene pesme.

"Hvala što postojiš" je trenutno na vrhu slušanja...
Back to top Go down
oNe

oNe

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSat Jun 06, 2009 10:28 pm

pa ne znam bas. Ta prva tri albuma su ipak produkciono, sviracki i aranzmanski dosta povezana i mogao bi ih uvek slusati kao prvi album a ova dva kao vol.1 i vol.2 istog albuma (mada kad bolje razmislim prvi vise vuce na neki dark joy division zvuk). Ovaj novi je dosta losije produkcije, dizajn omota i sam omot je nekako ofrlje uradjen. Kad sam kupio CD/DVD imao sam utisak da sam kupio bilo koji trash film za 100 din sa kioska, veoma siromasno dizajnirano, jos kad se uzme u obzir da je to album Bjesova, na koji se cekalo dobrih 12 godina. Dosta je to vremena da se ozbiljnije svemu pristupi a ne za jedno poslepodne. Bjesovi su bend koji ne zasluzuje da prostituise svoju umetnost i muziku i da ih spusta na tako niske slojeve. Ne znam, nadam se da ce sledeci album biti ozbiljan, ako ga i bude.
Back to top Go down
milosppf

milosppf

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSun Jun 07, 2009 2:27 am

Mislim da je malo preostra kritika novog albuma iz vise razloga. Prvo, mislim da se bend ovim album nije "prodao" i ispunio ono sto sam ocekivao - nikako ne moze da bude bolji od bezimenog albuma ili od ostala dva iz devedesetih. Drugo, razvoj licnosti clanova benda, a posebno onih koji su ukljuceni u pisanje materijala, moze da se vidi i hronoloskim preslusavanjem albuma, a svaki od njih na iskren nacin oslikava njihovo stanje uma i duse. Mislim da vracanje unazad u neka predjasnja vremena bi bio na neki nacin i besmislen, a sigurno neiskren.

Album sam po sebi ima mane, koje su idejom promene tematike tekstova stavljene u drugi plan, pocev od omota, preko duzine trajanja albuma, produkcije i rasporeda pesama... Ipak mislim da je iscekivanja njegovog izlaska razocarao fanove jer od ovolikog cekanja nesto vise od pola sata muzike, iako kvantitet ne znaci kvalitet, odaje porazavajuci utisak. Jedan od boljih strana su vokali, nikad sigurniji do sad. Muzicki bend se drzi onog zvuka koji su patentirali jos od bezimenog albuma. Iako su tekstovi vecinom ljubavnog karaktera, mislim da se dobro uklapaju u generalni muzicki okvir i mislim da imaju minimalnu dozu patetike (koja uvek, naravno, postoji) za razliku od mnogih drugih bendova, trenutno aktuelnih na nasoj sceni, a najvise se verovatno moze naci u naslovnoj pesmi cija demo-verzija nazalost bolje zvuci nego albumska.

Ja bih od 1 do 10 za album dao 7.5 i iscekujem koncertnu promociju da vidim kako ce novi materijal da se uklopi uz ostale stvari i kako ce to da zvuci na zivo...

Nadam se da se bar neko slaze sa mnom...
Back to top Go down
armatura

armatura

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSun Jun 07, 2009 12:23 pm

ne bih da ulazim u neku polemiku, ali mislim da je preostro gurati bjesove u yu rock zvuk. ako pod tim podrazumijevas kerber, kraljevski apartman i ostale govnarije tog tipa. ako ih, pak, svstavas u urbani (nema veze s lokacijom) yu-rock tipa ekv, pb, urban, BO, OP, onda je to kompliment... narocito treba imati u vidu njihove prepoznatljive rifove, nadahnute tradicionalnim iskonskim zvucima, koji su, uz Block Out, definisali ono sto bih ja nazvao srpski rok.
mislim da bolje ti (do)nosi jednu novu vrstu energije, koja meni kao 30godisnjaku vise odgovara od one koju je imao prvi album (kad sam imao 12/13 god.) pjesme nisu, po meni, samo ljubavne, bar ne u smislu partnerske ljubavi, vec nadilaze i prevazilaze okvire subjektivnog, uprkos snaznoj noti istog. hocu reci da iz sitne subjektivne klice proistice velika istina, sto je, rekao bih, a u skladu s izborom imena benda, oduvijek i bila osobenost bjesova. s druge strane, na bolje ti borba protiv unutrasnjih demona nije zavrsena, kao i zivotu - vidi pod besan pas ili izdaja.
e, da. 30 min. nije mnogo, ali buduci da je diskografija globalno u govnima, vjerujem da ce biti prilike da cujemo jos mnogo stvari koje ce do nas doci prije internet putem nego nekakvim izdanjima - npr. in rainbows
na kraju, bolje ti te zatekne kad ga prvi put ubacis u racunar, cd plejer ili sta vec, ali, barem u mom slucaju, postepeno osvaja svojom iskrenoscu, sjajnim muziciranjem i haiku mudroscu zoranovih tekstova.
Back to top Go down
konatar

konatar

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSun Jun 07, 2009 12:53 pm

armatura wrote:
postepeno osvaja svojom iskrenoscu, sjajnim muziciranjem i haiku mudroscu zoranovih tekstova.

Upravo tako!
Back to top Go down
pips

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: bolje ti (ja) u živo   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeMon Jun 08, 2009 7:06 pm

Neki albumi jednostavno odmah legnu, dok nekima treba vremena da ljudima uđu u uši. Ne znam tačno šta je po sredi sa ovim albumom. Kvalitet je očit.
U zadnjih par godina je bilo dosta tzv. grupnih koncerata. Većina bendova tako nešto "otalja".
Solo svirka Bjesova je doživljaj.
Back to top Go down
jurodiv

jurodiv

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeMon Jun 08, 2009 11:01 pm

Jedan veliki shit i bedak je to da u ovoj zemlji bendovi poput Partibrejkersa i Bjesova ne mogu da izdaju album tj.nema izdavaca,to je kao da dorsi i cepelini ne mogu da nadju izdavaca za album,nazalost to nije nista novo u Srbiji,jer sve ono sto je duhovno vredno kod nas se odbacuje...
Ipak izadje album najzad ,ja sam vec 2006 cuo ceo album vecinu pesama su i svirali,jako su mi se dopale na prvo slusanje a znamo i sami da bjesovi zvuce bolje uzivo nego studijski, bend ima jebeno neverovatnu energiju,zao mi je sto MARICA nema jer dosta fali na albumu,njegova i Zoranova vokalna hemija je fenomenalna,jedan spusta drugi dize zatim se spoje i daju pravu boju bjesova...
Moram napisati da je Zoran na ovom albumu najbolje do sada pokazao svoj vokal,jasno se oseca njegov trud i jak rad,za mene je album remek delo(naravno bezimeni je kult tad i vise nikad),BOLJE TI,BESAN PAS,LAKU NOC,ISTINA,su pesme koje su odmah da kazem hit,svaka stvar je odlicna,sranje je sto se dugo cekalo na album da izadje ali bjesovi za to nisu krivi...SVE JE TO STVAR UKUSA ALI KO VOLI BJESOVE VOLI I OVAJ ALBUM...
ZORANE SVAKA CAST NEKA NAM TE BOG CUVA!!!!
BOLJE TI ALBUM GODINE ......
Back to top Go down
Lomi

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeThu Jun 11, 2009 5:18 am

Nazalost,moj subjektivni stav je da su Bjesovi ovim albumom izasli,pre nego sto su usli...Mislio sam da ce zadnje tri stvari sa Nazivog biti putokaz,kao kompromis sad prokletog Bezimenog i ostalog,ali ako je to ovo,ja vise ne osecam Bjesove,kao onda kad sam poceo da verujem kroz njihovu muziku,filozofiju...Moje razocarenje ovim albumom(Laku noc,Istina, i mozda sve zajedno,ali ne kao pojedinacni izuzeci) ne pomucuje sud da Bjesovi jesu...Koncept u smislu trilogije mi se cini reverzibilan,jer ovo vreme sa "viskom smisla" zahteva,mozda ne totalni besmisao(ma sta rekao),no duh koji ...(ne rekao)...mozda preostra kritika?...ali ja kritikujem samo one,koje volim...
Back to top Go down
dokonjak

dokonjak

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeThu Jun 11, 2009 7:49 pm

ne zaboravimo da su ovi ljudi 10god stariji, da od početne postave gotovo da niko nije ostao na albumu, ne zaboravimo vreme u kojima su albumi nastajali, samim tim i tematika. uzeći sve u obzir, uključujući i to da ja imam skoro 30 a ne 17 album je iznad očekivanog, pogotovo što smo danas u Srbiji više nego siromašni muzikom. I dalje sve pohvale i "hvala što postojite"
Back to top Go down
oNe

oNe

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeThu Jun 11, 2009 10:12 pm

to sto je neko od muzicara stariji 10 godina nego sto je bio za vreme pravljenja dobre muzike nije nikakvo opravdanje. Uzmi Bob Dylana koji ima 70 godina i 50 albuma iza sebe i idalje zna da napravi dobar i dovoljno dubok album. Ne radi se uopste o godinama, meni se vise cini da su se Bjesovi malo opustili i stavili pravljenje muzike u stranu, sto dokazuju u neku ruku i Marinkovi kratki filmovi i drugi vidovi umetnosti. Da su te pesme jos malo sazrele i sacekale povoljniji studio, povoljnijeg dizajnera omota i sve sto ide uz rad na jednom konceptualnom i ozbiljnom albumu (kakav album Bjesova i treba da bude) verujem da bi album bio 20 puta bolji, ovako mi se cini da je sve snimljeno za neke jeftine pare na frku
(kakav je to bend koji svakim novijim albumom ima losiju produkciju albuma?) samo da bi se nesto izbacilo reda radi. Meni licno ne bi bio problem da cekam jos 5 godina na novi album Bjesova ali da onda izadje album koji ce nadmasiti sve prethodne bar duplo kako i treba kod jednog benda ovakvog kalibra koji konstantno razvija svoj izraz i napreduje. A to da su matori, u to ne verujem. Vise verujem da su prsli i rekli sta su imali, ovo je sad rep koji nit' smrdi nit' mirise a zvuci kao prosecni Ex Yu rock album.
Back to top Go down
jurodiv

jurodiv

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeThu Jun 11, 2009 11:23 pm

MATORI TREBA NESTO DA POJEBES UZ NEKU STVAR SA NOVOG ALBUMA.
PA CES ONDA DOZIVETI ALBUM SKROZ DRUKCIJE JER SVI NJIHOVI ALBUMI SU INSPIRATIVNI,BESKRAJNI,RAZLICITI SVAKO IH DOZIVLJAVA NA SVOJ NACIN...
BJESOVI NAJBOLJI BEND ZA ODLICAN SEKS!!!
Back to top Go down
dokonjak

dokonjak

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeThu Jun 11, 2009 11:35 pm

razlika u vremenskoj dimenziji se naravno ne odnose na kvalitet muzike (tu si me pogrešno razumeo ili se ja nisam dobro izrazio) nego na način izražavanja tekstualno i muzički pa i žanrovski (David Bowie), i smatram album takvim kakav jeste, obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, kvalitetnim. ne kažem ni ja da je savršen, daleko od toga, ali veruj ne, ne bih čekao još pet godina na izdavanje istog albuma, i kamo lepe sreće da nisu ni imali pauzu, jer ono što naša muzička scena ima je više nego tanko i ovaj album Bjesova je na samom vrhu bez konkurencije.

na albumu nema loše numere, može biti samo manje ili više dobra...

i nije mi jasno što ste se tolko zakačili za omot, koji je priznajem bedan. ali, ljudi su u koraku sa vremenom. ja sam prvi kupio album prebacio ga na komp i frljnuo omot u neku ladicu, i ne zaboravi da uz bedan album dobijaš i spotove za sve ijednu numeru. alo bre koji audio snimci, plastične kutije i cdovi? izbačeno bre iz upotrebe poodavno. možda bi bili zadovoljniji da su izdali gramofonsku ploču sa kartonskim omotom hahaha. danas se popularnost gleda po rapidshareu, a ne po prodaji albuma. bio bi pravi potez da su izdali album na micro sd kartici, šta bi smo onda za omot hehe.

one koji je po tebi prosečan exyu bend na koji "Bolje ti" vuče?
Back to top Go down
jurodiv

jurodiv

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeSat Jun 27, 2009 7:43 pm

BOLJE TI sve vise boli i boli koliko je dobar
Back to top Go down
Željka

Željka

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeWed Sep 30, 2009 10:11 am

Da čovek prosto ne poveruje. Tek pre 10-ak dana na RTS-u je krenula reklama za novi CD/DVD. Nadam se da će Bjesovi ubuduće birati efikasnije izdavače. Bjesovi zaslužuju najbolje.
Back to top Go down
nasmjeshiti luzer

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitimeTue Nov 02, 2010 7:49 pm

''Istina'', ''Izdaja'' i ''Bolje ti'' zvuce genijalno, ostale su dobre al' nekako previse normalne. Da je bilo na ove tri dodati ''Kisu'', ''Cekam dan'' i ''Cak i da mogu'', malko razraditi ''Laku noc'' i ''Bjesnog psa'' i sve to snimiti ostrije, takav album bi ostao zapamcen kao nesto najjace u istoriji domaceg rocka.
Interesantno je kako neke pjesme imaju veoma rasterecen prizvuk kao da dolaze sa albuma ''U osvit zadnjeg dana'', npr. ''Ako te neko zna'' i ''Ko te vide taj se seca''.
Sve u svemu, slusam album vec nekoliko dana i mislim da su Bjesovi i dalje medju najboljima a vjerovatno i najbolji bend iz Srbije medju masom novih i starih aktivnih bendova.
Zoranu svaka cast, covjek se bas trudi u pogledu svega. Od mene pohvale i podrska.

Zdravo.
Back to top Go down
Sponsored content

Bolje Ti - sadržaj Empty
PostSubject: Re: Bolje Ti - sadržaj   Bolje Ti - sadržaj I_icon_minitime

Back to top Go down

Bolje Ti - sadržaj
Back to top 
Page 1 of 1